DARŽOVĖS špinatai, rūgštynės, salotos (žaliosios ir garbanotosios), pomidorai, agurkai, šparagai, baklažanai, griežčiai, artišokai, alyvuogės;
GRŪDAI soros (sriuba ar kroketai), nevalyti ryžiai;
MĖSA ėriena, vištiena (kepta ar virta be papildomų riebalų, arba kepta ant grotelių);
ŽUVIS jūros gėrybės (krevetės, krabai, omarai ir t.t.), žuvis-atlantinė pelamidė(bonito), drugelinė skumbrė-visada kepta ant grotelių arba virta.
ALIEJUS vietinės gamybos (kukurūzų ar kitas);
DUONA ruginė, mažais kiekiais;
VAISIAI sezoniniai: braškės, vyšnios, persikai, melionai, arbūzai (nepiktnaudžiauti); valgyti vienus arba tarpuose tarp pagrindinių maitinimų;
PIENO PRODUKTAI nugriebtas pienas, jogurtas, kefyras;
GĖRIMAI kava (nebalinta, be cukraus), arbata, alus (1-2 st. per dieną), vanduo; gerti saikingai, ne valgymo metu;
DRAUDŽIAMA saldumynai, alkoholis (išskyrus 1-2 st.alaus), ankštinės daržovės, makaronai;
REKOMENDACIJOS vartokite jūros druską (nepiktnaudžiaujant)
naudokite citriną – gardinkite ja salotas
valgykite nešlifuotus ryžius (2-3 kartus per savaitę, virtus su česnaku, svogūnu ir šlakeliu aliejaus, kaip priedą ar pagrindinį patiekalą, pavyzdžiui vakarienei)
mankštinkitės – geriausia vaikščioti bent valandą per dieną
PRISIMINKITE jei norėtumėte sulieknėti ir pabadauti, prisiminkite, kad taip jūs solidarizuojatės su daugybe žmonių, kurie, deja, neturi ko valgyti ir miršta iš alkio bei troškulio. Jei tik galite – pabadaukite. Visi mes, ir jūsų kūnas bei jausmai, bus jums dėkingi.
Parengta pagal knygą ,, Fisiopatologia y tratamiento en medicina tradicional china¨, J.L.Padilla, 1983.