Rudens mityba

Daržovės: kalafiorai, kopūstai, svogūnai, česnakai, rūgštynės, ridikai (ridikėliai), cikorijos, salotinės trūkažolės, porai, šparagai, cukinijos, baklažanai, žaliosios salotos, raudonieji kopūstai.
Paruošimo būdas – virtos arba žalios, salotose, visuomet su trupučiu druskos ir aliejaus, kaip daržovių mišinys arba vienos vis kitos rūšies kiekviena proga.

  1. Grūdai: nevalyti (nešlifuoti) ryžiai – virti su česnaku, šaukšteliu aliejaus ir labai nedaug druskos.
  2. Ankštiniai: virti be riebalų, tik vieną kartą per savaitę.
  3. Mėsa: vištiena – virta arba kepta ant grotelių, vieną kartą per savaitę.
  4. Žuvis: baltosios žuvys – virtos arba keptos ant grotelių, du kartus per savaitę.
  5. Kiaušiniai: kietai ar minkštai virti kiaušiniai, vienas per savaitę.
  6. Duona: pilno grūdo duona, nedideliais kiekiais.
  7. Pieno produktai: nugriebtas pienas, jogurtas, kefyras.
    Sūriai – švieži/varškės (Burgos), Rokforo, ožkų.
  8. Aliejus: kukurūzų aliejus, naudoti nedidelį kiekį.(arba saulėgrąžų,rapsų, alyvuogių).
  9. Vaisiai: melionas, obuolys, kriaušė. Po vieną vaisių pagrindinio valgymo metu.

11.Gėrimai: vanduo (visada ne valgymo metu), juoda kava be cukraus.

Draudžiami produktai
Saldumynai, alkoholis.

Rekomendacijos

  • naudokite jūros druską ruošiant patiekalus (nepiktnaudžiaujant)
  • nevalyti ryžiai – 2 ar 3 kartus per savaitę, rekomenduotina vakarienei, galima ir kaip priedus prie kitų patiekalų, kai norima.
  • Pratimai: kasdienė fizinė veiklam dvigubai daugiau nei įprastai darote. Geriausia vakščioti mažiausia vieną valandą per dieną.

Prisiminkime
Kai jūs bandote sulieknėti,
kitame mūsų mažytės planetos kampelyje
kasdien penkiasdešimt tūkstančių žmonių
miršta dėl alkio ir troškulio.
Taip kad – jei tik galite, tai pabadaukite ir jūs.
Mes visi būsime už tai dėkingi, o jūsų paties jausmai – juo labiau;)

Leave a Comment

Scroll to Top